Welke onderwijsapps staan op de Tablet4learning?

Deel 1: de goedgevulde boekenplank

blog

Als je de Tablet4learning voor het eerst gebruikt is de iPad gebruiksklaar. De meest handige apps voor een les zijn al geïnstalleerd: van het plannen van huiswerk tot een digitale bibliotheek met alle digitale schoolboeken die je nodig hebt. Welke onderwijsapps vind je op de Tablet4learning en hoe kun je ze gebruiken? In deze blog: inspirerende onderwijsapps waar zowel jij als je leerlingen van kunnen leren.

1. EduApp

Er zijn zoveel onderwijsapps beschikbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe zet je die apps en de iPad op een goede manier in? Op het platform EduApp delen docenten uit het hele land hun lesideeën. Zo heb je dus ineens veel extra directe collega’s die je kunnen inspireren en helpen. En jij hen! Met uitgebreide informatie over onderwijsapps, bijna tweeduizend lesideeën en de mogelijkheid om interessante collega’s te volgen. Zo bereid je met EduApp zelfverzekerd je les met de iPad voor.

Readerapps

Een readerapp is eigenlijk een digitale boekenplank. Op deze boekenplanken vind je het digitale lesmateriaal van heel veel uitgevers. Digitale lesboeken, leerboeken en (interactieve) werkboeken open je met een druk op de knop. Op de Tablet4learning staan vijf readerapps:

2. App4Learning

Dit is de readerapp van Tablet4learning, met digitale en interactieve titels van veel verschillende uitgeverijen. Heb je eigen lesmateriaal? Je kunt ook zelf pdf’s toevoegen aan deze digitale boekenplank.

3. Schooltas

In deze onderwijsapp van ThiemeMeulenhoff kun je met behulp van ‘prikkers’ informatie, links en video’s toevoegen en met elkaar delen. Als docent heb je op de Tablet4learning extra functies in deze app, zoals klassen aanmaken en huiswerk nakijken.

4. Studiekit

Studiekit is de readerapp van Noordhoff Uitgevers voor het voortgezet onderwijs. Dankzij deze onderwijsapp kun je nu ook tekenen in je (digitale) boeken.

5. eBook Pack

In deze readerapp van Uitgeverij Malmberg kun je belangrijke teksten in je boeken arceren en tekstvelden toevoegen.

6. Edu’Bieb

In Edu’Actief kunnen leerlingen aantekeningen maken, teksten arceren en filmpjes toevoegen aan de digitale boeken. In Edu’Bieb kunnen ze ook antwoorden invullen en deze vervolgens delen met de docent.

In het tweede deel van de serie ‘onderwijsapps op de Tablet4learning’ lees je welke apps je met de Tablet4learning in kunt zetten voor gepersonaliseerd leren en digitaal toetsen.

Wanneer je als school start met Tablet4learning hoef je deze onderwijsapps niet allemaal te downloaden en te installeren; dat doen wij voor je.