Vandijk4learning blog overzicht

blog

Lesgeven met de iPad, hoe kun je dat doen?

Hoe kun je lesgeven met de iPad? blog Leerlingen zijn blij met hun iPad Sommige docenten zijn een beetje huiverig voor lesgeven met de iPad. Ze zijn bang dat het ingewikkeld is en vinden zo’n apparaat in de klas maar niks. Lesgeven met de iPad biedt echter ook veel voordelen met zich mee. In deze […] lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning

8 redenen om iPads in de klas te gebruiken

8 redenen om iPads in de klas te gebruiken blog Met iPads in de klas haal je alle informatie die je nodig hebt direct het klaslokaal binnen. Want met meer dan honderdduizend onderwijstools in de App Store is content en materiaal voor ieder leergebied en elk niveau snel gevonden. Maar informatie voor het onderwijs is […] lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning

Is iPad-onderwijs beter dan traditioneel onderwijs?

Is iPad-onderwijs beter dan gewoon onderwijs? blog Voor het eerst in de geschiedenis van het onderwijs kunnen alle bestaande leermiddelen aan elkaar gekoppeld worden. Dat is de kracht van iPad-onderwijs. De lesmethode, docent en de leerling staan met elkaar in verbinding. Op deze manier is het mogelijk om de status van iedere leerling gedetailleerd in […] lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning

Onderwijsapps op de Tablet4learning? (Deel 2)

Welke onderwijsapps staan op de Tablet4learning? Deel 2: gepersonaliseerd leren blog In het eerste deel van de serie ‘onderwijsapps op de Tablet4learning’ maak je onder andere kennis met de readerapps op de Tablet4learning. Als je de Tablet4learning voor het eerst gebruikt is de iPad gebruikslaar. De meest handige apps voor een les zijn al geïnstalleerd: […] lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning

iPad in de klas: het succes

Op 3 april 2010 zag de eerste iPad het levenslicht. De eerste iPad in de klas liet nog even op zich wachten, maar éénmaal binnen de muren van de school, werd de tablet van Apple een leermiddel dat niet meer weg te denken is. Wat maakt dat de iPad in de klas zoveel malen succesvoller is dan de PC’s en laptops uit het verleden? lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning

Onderwijsapps op de Tablet4learning (Deel 1)

Welke onderwijsapps staan op de Tablet4learning? Deel 1: de goedgevulde boekenplank blog Als je de Tablet4learning voor het eerst gebruikt is de iPad gebruiksklaar. De meest handige apps voor een les zijn al geïnstalleerd: van het plannen van huiswerk tot een digitale bibliotheek met alle digitale schoolboeken die je nodig hebt. Welke onderwijsapps vind je […] lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning

Spiekbriefje digitaal lesgeven

Spiekbriefje digitaal lesgeven 16 onmisbare termen bij digitaal lesgeven blog Het is bijna onmogelijk om alle technologische ontwikkelingen bij te houden. Ook op school zijn we driftig bezig om te innoveren, met de hulp van technologie. Denk aan de digiborden in de klas, Steve Jobsscholen in het lager onderwijs en laptops of tablets in het […] lees meer »

Door: Van Dijk tablet4learning